Syrië
Blik op het nieuws
Plaats reactie


dagmar57Superlid
Superlid
Lid sinds: 25-3-2017
Antw.: 2612
Za Feb 29, 2020 4:04 pm Reageer met quote

Quote:
Maar de echte vraag blijft: wat doet Turkije hierna?

Dat hangt af van wie de vijand daadwerkelijk is. Want hoewel de Turkse autoriteiten de luchtaanval uit voorzichtigheid toeschreven aan het Syrische regime, is glashelder dat Assad verantwoording aflegt aan Moskou. Niet alleen controleren de Russen het luchtruim boven Idlib en moeten ze dus van de aanval geweten hebben, het is zelfs goed mogelijk dat de Turkse soldaten gedood zijn door Russische gevechtsvliegtuigen, zo schreef de ervaren Turkse militaire analist Metin Gurcan op de nieuwssite Al Monitor.
Al weken probeert Erdogan zijn persoonlijke relatie met president Poetin in te zetten om ervoor te zorgen dat Assad zijn offensief staakt en zich terugtrekt achter de in Idlib gestationeerde Turkse grensposten. Maar Poetin speelt een cynisch spel; hoe langer hij de onderhandelingen rekt, hoe meer tijd er voor Assad is om zijn offensief door te zetten.

In die zin was de luchtaanval op de Turkse militairen een reality check: als het Turkse leger Assad echt wil stoppen, moét het langs Rusland. Een enorm risico dat Ankara alleen aankan met de onvoorwaardelijke solidariteit van de Navo.
Maar die komt er niet.

https://www.trouw.nl/buitenland/als-turkije-assad-echt-wil-stoppen-moet-het-langs-de-russen~b9552424/
https://www.telegraaf.nl/nieuws/309446530/gevaarlijk-spel-in-syrie


Wat te doen met de humanitaire ramp die daar aan de gang is, met de mensen die in Idlib leven en nergens heen kunnen, opgesloten en van alle kanten aangevallen.
Quote:
De Verenigde Naties spreken nu al van de grootste humanitaire ramp van deze eeuw. Een miljoen mensen zijn de afgelopen drie maanden al op de vlucht geslagen. Meer dan de helft daarvan is kind. Een einde aan hun lijden is niet in zicht.
Zo zijn de vluchtelingen opnieuw de speelbal van de grootmachten. Turkije zet ze in als pressiemiddel, terwijl Europa de gruwelijke oorlog in Syrië alleen maar ziet door het spectrum van een eventuele instroom van Syriërs. Rusland en het Syrische regime hechten nog minder belang aan de Syriërs: zij bombarderen scholen, klinieken en moskeeën om hen op de knieën te dwingen.
De drie miljoen burgers in Idlib zitten gevangen tussen twee legers die voor het eerst in negen jaar oorlog direct de confrontatie met elkaar aangaan. Zij zien de Syrische regeringstroepen oprukken, maar als zij weg willen vluchten, worden zij tegengehouden door Turkse soldaten. Hun gebied wordt steeds kleiner en daarmee de kans op overlijden steeds groter.

Hoe moet dat opgelost worden?

Wat een enorme puinhoop in alle opzichten is Syrië................
En wat een onmenselijke situatie voor al die mensen die pionnen zijn in de politieke strijd....................


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AdvertentieNicolaasPSuperlid
Superlid
Lid sinds: 31-3-2010
Antw.: 4381
Za Feb 29, 2020 6:49 pm Reageer met quote

we zijn bang dat we Poetin tegen de schenen schoppen horen we nu steeds als verklaring.
Het is gewoon wegkijken wederom, maar straks wel weer het jammeren over vluchtelingen die 'hun land in de steek laten', 'voor een gratis vakantie hierheen komen' en de o zo wijze en vrome lippendienst 'we moeten het dáár oplossen'bolsjewiek, deugmensch, cultuurmarxist, klimaatgekkie
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage


luciaTStamgast
Stamgast
Lid sinds: 11-1-2020
Antw.: 182
Za Feb 29, 2020 7:26 pm Reageer met quote

Mensonterende taferelen daar. Maar hadden we dat niet aan kunnen zien komen denk ik dan.

Ozcan schrijft in het in zijn column duidelijk vind ik.

Ongeloof en woede over gedrag Turkije, maar is dat wel terecht?
En:
De EU zocht niet naar een duurzame oplossing, maar kocht zijn verplichtingen af door met Turkije in zee te gaan. Er werden miljarden euro’s naar het land gestuurd. Daar zouden ze wel voor de sloebers zorgen. Als ze maar niet naar ons continent kwamen, met al hun zorgen. Want daar zat niemand op te wachten.

https://bit.ly/2I33o9U


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


KeesviSuperlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13341
Zo Mrt 01, 2020 1:58 am Reageer met quote

NicolaasP schreef:
Het is gewoon wegkijken wederom, maar straks wel weer het jammeren over vluchtelingen die 'hun land in de steek laten', 'voor een gratis vakantie hierheen komen' en de o zo wijze en vrome lippendienst 'we moeten het dáár oplossen'

Als er iemand in de steek gelaten wordt dan zijn het die vluchtelingen wel. Wat de oplossing dáár is lijkt me nu wel duidelijk. Nu Turkije als buitengewoon onbetrouwbare onderhandelingspartner de grens naar Europa opengezet heeft verwacht ik een aantal van deze vluchtelingen in
Nederland. Het wordt tijd dat de IND zijn werk eens gaat doen door veel sneller procedures af te handelen en dat statushouders snel een woning krijgen omdat ik anders niet te overziene problemen in de Centrale Opvang verwacht maar ook daarbuiten omdat de capaciteit nu al tekortschiet.“Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof." (Nelson Mandela)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


AquarelSuperlid
Superlid
Lid sinds: 8-10-2008
Antw.: 2595
Zo Mrt 01, 2020 2:14 am Reageer met quote

"Statushouders snel een woning krijgen"?
En waar wou je die woningen vandaan halen ?


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage


KeesviSuperlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13341
Zo Mrt 01, 2020 3:03 am Reageer met quote

Aquarel schreef:
"Statushouders snel een woning krijgen"?
En waar wou je die woningen vandaan halen ?

Er is een tekort, ontstaan doordat er jarenlang veel te weinig betaalbare woningen gebouwd zijn, dus het is een kwestie van de schaarste zo eerlijk mogelijk verdelen. Gevestigde Nederlanders hebben een dak boven het hoofd, al is dat voor sommigen niet ideaal. Statushouders hebben dat niet zolang ze geen woning toegewezen hebben gekregen.“Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof." (Nelson Mandela)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


dagmar57Superlid
Superlid
Lid sinds: 25-3-2017
Antw.: 2612
Zo Mrt 01, 2020 12:30 pm Reageer met quote

Keesvi schreef:

Wat de oplossing dáár is lijkt me nu wel duidelijk.


Wel duidelijk?
Die oplossing daar is helemaal niet duidelijk, hoe denk jij dan dat het conflict waardoor die vluchtelingen ontstaan in Syrië opgelost moet worden?
Er zijn heel veel groepen/landen etc die allemaal betrokken zijn bij het conflict, die vreselijke onmenselijke oorlog daar duurt al jaren en jij weet de oplossing?


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Ron1.1Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 7-9-2019
Antw.: 766
Zo Mrt 01, 2020 4:58 pm Reageer met quote

er zijn nog steeds landen in de EU die de grenzen voor vluchtelingen gesloten houden. Gelijk alle uitkeringen uit de EU subsidiepot stoppen.

Een onbetrouwbaar dictatoriaal land als Turkije nooit in de EU.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


KeesviSuperlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13341
Zo Mrt 01, 2020 5:47 pm Reageer met quote

dagmar57 schreef:
Er zijn heel veel groepen/landen etc die allemaal betrokken zijn bij het conflict, die vreselijke onmenselijke oorlog daar duurt al jaren en jij weet de oplossing?

Het is je kennelijk ontgaan dat ik het sarcasme van Klaas overnam. Als een soort van reflex roepen sommigen, ook hier op het forum, dat vluchtelingenproblemen dáár, in de regio moeten worden opgelost. Wat daarvan terechtkomt weten we inmiddels: een nog grotere humanitaire ramp dan er al gaande was. Natuurlijk is dat geen oplossing! Turkije zinspeelt op hulp van de NAVO-partners tegen Syrië maar die vlieger gaat natuurlijk niet op omdat Turkije niet op eigen grondgebied is aangevallen. Bovendien zou dat het oude Oost-West conflict weer doen oplaaien en dat lijkt me zeer ongewenst. De VN kan ook al weinig uitrichten omdat het niet gaat om twee staten met een hulpvraag maar om miljoenen mensen, Syriërs, die (m.i. terecht) rebelleerden tegen Assad. Het enige dat we op korte termijn kunnen doen is zo goed mogelijk voor die vluchtelingen zorgen, o.a. door Turkije daarmee te helpen.“Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof." (Nelson Mandela)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Pagina 1 van 1

Plaats reactie