
luciaT..1



Superlid
 Lid sinds: 13-10-2016
Antw.: 3114
|
Vr Jul 21, 2017 11:12 pm |
|
|
Recept overgenomen uit een dagblad waar ik het zag staan. roept veel herinneringen op en zin om het weer te bereiden en te eten.
Ingrediënten
1 zeebaars van ca 600 g, schoongemaakt
1 schol van ca 600 g, schoongemaakt
olijfolie
6 knoflooktenen, gehakt
6 ansjovisfilets
2 blikken (à 400 gr) gepelde tomaat, in stukken
peper en zout
2 buisjes saffraan
2 theel. pimentón
100 ml fino sherry
200 ml visbouillon
1 kg mosselen
platte peterselie, gehakt
Snijd kop, rugvinnen en staart van de vis (trek daar eventueel de bouillon van), en snijd de rest in dikke moten (of vraag uw visdetaillist om hulp). Verhit een royale sliert olie in een ruime braad- of mosselpan en fruit er de knoflook en ansjovis in. Doe de tomaat erbij en breng op smaak met peper, zout, saffraan en pimentón (gerookt paprikapoeder). Giet de sherry en de bouillon erbij en laat 5 minuten pruttelen. Leg de vis in de tomatensaus. Laat 5 minuten garen. Doe dan de mosselen erbij en kook nog eens 5 minuten totdat alle mosselen openstaan.
Roer niet te veel tussendoor, dan valt de vis uit elkaar. Verdeel de vis over diepe borden en bestrooi met peterselie. Geef er knapperig brood bij, of in olijfolie gebakken aardappels.
Hier is gekozen voor zeebaars, schol en ansjovis. Lekker is ook een zarzuela met mosselen, inktvis en garnalen, de zgn marisco (zeevruchten).
|
|