
Jos55.1



Stamgast
 Lid sinds: 3-6-2016
Antw.: 276
|
Za Jun 11, 2016 2:03 pm |
|
|
Marokkaanse chebakia (honingkoekjes)
Tijd: > 1 uur
Chebakia zijn Marokkaanse honingkoekjes die voornamelijk in de Ramadan tijdens de iftar-maaltijden gegeten worden. Er zijn verschillende manieren om chebakia te maken, maar in dit artikel laten we je de traditionele versie zien. Voor onderstaand recept gebruiken we een theeglas van 120 ml en een glas met oortje van ongeveer 200 ml.
Ingrediënten:
1 kilo bloem
1 glas lauwwarm water
1 glas zonnebloemolie
1 kom sesamzaad, geroosterd en fijngemalen
1 kom amandelen, gepeld
1/2 eetlepel venkelzaad, fijngemalen
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel Arabische gom, fijngemalen
1/2 theeglas mazhar (oranjebloesemwater)
1/2 theeglas azijn
1/2 zakje instant gist
mespunt saffraanpoeder
3/4 theelepel zout
1 ei
Extra:
olie om in te bakken
1 liter honing
sesamzaadjes, geroosterd
Bereidingswijze:
Meng in een kom de fijngemalen sesamzaad, venkelzaad, saffraanpoeder, kaneel en Arabische gom. Mix de overige ingrediënten (behalve de bloem) in een blender en voeg dit toe.
Lees verder bij: https://www.ramadanrecepten.nl/recept/marokkaanse-chebakia-honingkoekjes/
|
|