
Stef51



Nieuwe bezoeker
 Lid sinds: 8-3-2016
Antw.: 5
|
Di Mrt 08, 2016 11:02 pm |
|
|
Champignon Ragout
Ingrediënten:
50 gr boter
50 gr bloem
500 ml groente bouillon
2 eetlepel sherry
1 eetlepel boter of olijf olie
1 gesnipperde ui
400 gr champignons, fijn gesneden
1 eetlepel Provinciaal kruiden
2 eetlepel crème fraîche
Bereiding:
Smelt 50 gram boter in een braadpan op middelmatige vlam.
Als de boter gesmolten is, voeg de bloem toe.
De mix zou snel dikker moeten worden.
Nu is de tijd om geleidelijk de bouillon toe te voegen.
Voeg de sherry toe en laat de saus al roerend een paar minuten zachtjes koken.
Verwarm ondertussen 1 eetlepel boter in een pan en bak de uisnippers ongeveer 5 minuten totdat ze zacht zijn.
Voeg de gesneden champignons, kruiden, zout en peper naar gelang je smaak.
Bak het een paar minuten op hoog vuur.
Als de champignons bruin zijn, voeg ze dan samen met de crème fraîche bij de saus.
Voeg extra zout en peper toe indien nodig.
Laat het geheel een paar minuten zachtjes koken zodat de smaken samensmelten.
Kijk ook op: www.pcstef.nl

|
|
 |
|
|

Advertentie


|
|
 |
|
|

pienvangmail.co m



Superlid
 Lid sinds: 13-8-2007
Antw.: 3735
|
Wo Mrt 09, 2016 5:02 pm |
|
|
Marguerite1 schreef: |
Oh heerlijk. Dat lijken de zwitserse bruine champignons wel.
Vooral de sherry zal het een apart smaakje geven. Ik krijg al trek.
Je kunt het over puree of rijst eten. |
ziet er ggoed uit!!
eet smakelijk haha van de foto
groetjes pieneke; leef en laat leven, zonder overlast te geven |
|
 |
|
|

Stef51



Nieuwe bezoeker
 Lid sinds: 8-3-2016
Antw.: 5
|
Wo Mrt 09, 2016 6:33 pm |
|
|
Bedankt allemaal voor de reactie 
|
|
 |
|
|

pienvangmail.co m



Superlid
 Lid sinds: 13-8-2007
Antw.: 3735
|
Wo Mrt 09, 2016 6:37 pm |
|
|
oh ja, rijst natuurlijk, ikzelf eet het meestal op brood of toast, als het afgekoeld is erg lekker op van die kleine toastjes.
jij bedankt stef 51 voor recept. 
groetjes pieneke; leef en laat leven, zonder overlast te geven |
|
 |
|
|

BIBI58



Superlid
 Lid sinds: 19-9-2013
Antw.: 9978
|
Vr Mrt 11, 2016 4:23 pm |
|
|
Dat is echt wat voor mij
Mijn man lust het graag.maar niet uit blik.....
Thank you!
|
|
 |
|
|

pienvangmail.co m



Superlid
 Lid sinds: 13-8-2007
Antw.: 3735
|
Vr Mrt 11, 2016 9:13 pm |
|
|
ja, vers is natuurlijk veel lekkerder.
hoewel ik soms wel een blikje neem.

groetjes pieneke; leef en laat leven, zonder overlast te geven |
|
 |
|
|

BigEd



Superlid
 Lid sinds: 22-2-2006
Antw.: 1159
|
Ma Mrt 14, 2016 2:17 pm |
|
|
Stef, dat ziet er lekker uit!!!! Mooie foto ook.
|
|
 |
|
|
 |