
nandes



Superlid
 Lid sinds: 2-12-2007
Antw.: 8433
|
Do Dec 10, 2015 1:54 am |
|
|
breng een pannetje water aan de kook.
prik met een eierprikker een gaatje in de bolle kan van het ei.
doe de eieren met een lepel in de pan met kokend water
kijk op de klok.
voor een goed ei kook je het ei 5 minutem
eet smaklelijk
Met 'n oald hoes en 'n joonk wief he'j altied wat te knooi'n |
|
 |
|
|

Advertentie


|
|
 |
|
|

Chess.1



Superlid
 Lid sinds: 17-4-2008
Antw.: 3823
|
Do Dec 10, 2015 2:00 am |
|
|
Ik heb het water laten aanbranden.... Wat nu?
Door de geschiedenis heen is het wetenschappers, academici, rechters en andere intellectuelen vaak verweten dat zij in een ivoren toren leven. |
|
 |
|
|

elvira



Superlid
 Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 130042
|
Do Dec 10, 2015 2:15 am |
|
|
Dat is een aangebrand pannetje dus dat pannetje schoonmaken
Maar ik doe het eitje gelijk in het koude water en ik heb een wekker...niets geen klok kijken. Wekker roept vanzelf wel toktoktok.
|
|
 |
|
|

Anna J



Superlid
 Lid sinds: 27-11-2007
Antw.: 13684
|
Do Dec 10, 2015 2:20 am |
|
|
Ik doe mijn eitje ook gelijk in het koude water Elvira, en kijk even op mijn horloge hoe laat het is.
Zodra het water kookt, wacht ik nog 4 minuten
Altijd goed, niet te zacht en niet te hard.
|
|
 |
|
|

Chess.1



Superlid
 Lid sinds: 17-4-2008
Antw.: 3823
|
Do Dec 10, 2015 2:25 am |
|
|
Hier wordt de themodinamica toch een beetje onderschat. Het aantal Kcal dat aan het water wordt toegevoegd per tijdseenheid kan niet los worden gezien van de tijdseenheid die nodig is om tot een gewenst resultaat te komen........ 
Door de geschiedenis heen is het wetenschappers, academici, rechters en andere intellectuelen vaak verweten dat zij in een ivoren toren leven. |
|
 |
|
|

elvira



Superlid
 Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 130042
|
Do Dec 10, 2015 2:30 am |
|
|
Het is misschien gek maar krijg gelijk trek in een ei ....serieus.
Maar een beetje laat voor een bammetje met ei.
|
|
 |
|
|

Chess.1



Superlid
 Lid sinds: 17-4-2008
Antw.: 3823
|
Do Dec 10, 2015 2:34 am |
|
|

Door de geschiedenis heen is het wetenschappers, academici, rechters en andere intellectuelen vaak verweten dat zij in een ivoren toren leven. |
|
 |
|
|

elvira



Superlid
 Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 130042
|
Do Dec 10, 2015 3:42 am |
|
|
oh, dat ziet er lekker uit!
|
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15902
|
Do Dec 10, 2015 7:23 am |
|
|
Een hardgekookt ei is nog lekker zacht maar wel met zowel eiwit als eigeel gestold en zeker niet blauw gekookt. Eiwit heeft aan 63°C voldoende om te stollen, helaas is dat onvoldoende voor de dooier. Het eigeel gaat pas stollen bij 68°C. Het mooiste resultaat krijg je na één uur in water van 68 à 69°C. Dat duurt me te lang en het is me te omslachtig omdat ik geen thermostaateierkookpannetje heb.
Mij bevalt het goed door de eitjes met kraanwatertemperatuur aan de kook te brengen en daarna een minuut zacht te laten doorkoken. Van de kook af nog tien minuten in het warme water laten en daarna afspoelen met koud water. Korter dan tien minuten in het warme water laten staan voor een zachter ei en iets langer als je plakjes nodig hebt.
|
|
 |
|
|

Benneke



Superlid
 Lid sinds: 26-10-2006
Antw.: 8596
|
Do Dec 10, 2015 3:03 pm |
|
|
Tsjonge, wordt wel ingewikkeld hoor om een eitje te koken. Ik denk dat ik maar een eitje ga bakken.
Benneke
Wie vrolijk is, laadt de schijn op zich oppervlakkig te zijn. (Godfried Bomans) |
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15902
|
Do Dec 10, 2015 3:39 pm |
|
|
Benneke schreef: |
Ik denk dat ik maar een eitje ga bakken. |
Daar geldt hetzelfde voor. Als je een Maillardreactie wilt voorkomen bakken op 68 à 69 Celsius. Mag wat korter dan koken.
|
|
 |
|
|

Hizhi.o



Superlid
 Lid sinds: 14-8-2014
Antw.: 5387
|
Do Dec 10, 2015 3:48 pm |
|
|
Pocheren dan?
|
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15902
|
Do Dec 10, 2015 3:53 pm |
|
|
Hizhi.o schreef: |
Pocheren dan? |
Da's een mooie techniek voor gestold eiwit en deels vloeibaar eigeel.
|
|
 |
|
|

Benneke



Superlid
 Lid sinds: 26-10-2006
Antw.: 8596
|
Do Dec 10, 2015 7:59 pm |
|
|
Vanmiddag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb zelfs twee eitjes tegelijk gekookt. In hetzelfde pannetje natuurlijk.
Er werden in de eieren geen gaatjes geprikt en ik heb ze ook niet met een lepel in het water gelegd, maar ze er zo in gekwakt.
Het resultaat was verbluffend en goed eetbaar. Wel de doppen er afpellen, dat scheelt een stuk met het eitje op eten.
(eierdoppen, bewaren in een emmertje water. Dit water kan gebruikt worden om de planten water te geven. Er zit dan kalk en andere meststoffen in het water.
Benneke
Wie vrolijk is, laadt de schijn op zich oppervlakkig te zijn. (Godfried Bomans) |
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15902
|
Do Dec 10, 2015 8:08 pm |
|
|
Benneke schreef: |
Vanmiddag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb zelfs twee eitjes tegelijk gekookt. In hetzelfde pannetje natuurlijk.
Er werden in de eieren geen gaatjes geprikt en ik heb ze ook niet met een lepel in het water gelegd, maar ze er zo in gekwakt.
Het resultaat was verbluffend en goed eetbaar. Wel de doppen er afpellen, dat scheelt een stuk met het eitje op eten. |
Geweldig! Je hebt jezelf overtroffen! 
|
|
 |
|
|

BIBI58



Superlid
 Lid sinds: 19-9-2013
Antw.: 9978
|
Do Dec 10, 2015 8:58 pm |
|
|
wat doen jullie moeilijk.......hahaha
ik heb een eierkoker........altijd goed.
|
|
 |
|
|

elvira



Superlid
 Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 130042
|
Do Dec 10, 2015 9:00 pm |
|
|
Je kan ook aan de kip vragen of zij voortaan gekookte eitjes wil leggen 
|
|
 |
|
|

douwe



Superlid
 Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11497
|
Vr Dec 11, 2015 3:19 am |
|
|
elvira schreef: |
Je kan ook aan de kip vragen of zij voortaan gekookte eitjes wil leggen  |
wil je als man eens goed voor de dag komen kun je vragen: "hoe wil je je eitje morgenvroeg hebben bij het ontbijt? Gekookt, gebakken of bevrucht?"
|
|
 |
|
|

amber



Superlid
 Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
|
Vr Dec 11, 2015 3:23 pm |
|
|
Ik zet mijn eieren op met koud water; voor een zacht ei breng ik het water aan de kook en dan 3-4 minuten laten koken, voor een hard toch zeker 5+ minuten laten koken.
Ik heb onlangs een éénpersoons magnetron eierkokertje aangeschaft; je kunt er een gepocheerd ei in bereiden en zelfs een roereitje .
Handig als je snel klaar wilt zijn want het kost je maximaal 30-60 seconden.

Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen...... |
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15902
|
Vr Dec 11, 2015 3:56 pm |
|
|
amber schreef: |
Ik heb onlangs een éénpersoons magnetron eierkokertje aangeschaft; je kunt er een gepocheerd ei in bereiden en zelfs een roereitje |
Leuk dingetje! Kan het in de vaatwasser?
|
|
 |
|
|
 |