Insecten mogelijke vleesvervanger
Koken & recepten
Ga naar pagina Vorige  1, 2 Plaats reactie


AnneliesGld



Superlid
Superlid
Lid sinds: 20-11-2007
Antw.: 3161
Do Mei 22, 2014 8:24 pm Reageer met quote

Hier in Wageningen kan je in het restaurant bij de landbouw universiteit al tig jaren insecten eten
De wetenschappers aldaar zeggen dat het gezond is
Ik persoonlijk houd er niet zo van



Het leven komt zoals het komt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Advertentie











debelg



Superlid
Superlid
Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
Do Mei 22, 2014 11:30 pm Reageer met quote

in cothen kan je bitterballen eten van rattenvlees,ook misschien een idee.heb ik in china en japan ook wel eens gegeten,dat soort vlees.maar dat is wel lekkerder dan insecten .


sterven is het toetje van het leven
japans gezegde
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


ElleneSJee.1



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 19-5-2014
Antw.: 367
Vr Mei 23, 2014 11:45 am Reageer met quote

Marguerite1 schreef:
Ik ben dus van mening dat het er nooit van zal komen. De westerse mens accepteert het niet, het is te laag om zoiets te eten.
Verwerken in ander vlees?


Nee, niet in ander vlees denk ik, maar ik kan me wel voorstellen als eiwitcomponent in andere producten, of zoals je kon lezen als bron van kleurstof.
Dat het nog wel even zal duren voordat het geaccepteerd wordt, geloof ik wel. De westerse mens staat wat verder van de natuur, en kijkt daardoor misschien wel met argwaan naar een insect als voedsel.
Heb je die link die ik postte ook nog bekeken, daar werd dus verteld dat er al insecten gebruikt worden, bijvoorbeeld als natuurlijke kleurstof in voedsel?
De ons zo bekende roze glazuurkoeken zijn gekleurd met schildluizen.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Tympaan



Superlid
Superlid
Lid sinds: 8-11-2008
Antw.: 30162
Vr Mei 23, 2014 2:44 pm Reageer met quote

Thuis nog voorgesteld om een heerlijke pissebeddensoep te bereiden. De ingrediŽnten vast in een emmertje verzameld..

..Het scheelde maar een haar of ik had voorgoed het pand kunnen verlaten..

Dat gaat het dus voorlopig niet worden..

Smile



Faber quisque fortunae suae
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AnneliesGld



Superlid
Superlid
Lid sinds: 20-11-2007
Antw.: 3161
Vr Mei 23, 2014 5:00 pm Reageer met quote

Op de wageningse universiteit heb ik het voorzichtig geprobeerd
Het waren insecten die licht gebakken waren
Eigenlijk proef je het niet echt
Zit veel eiwit in
Ik heb liever vis



Het leven komt zoals het komt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


ElleneSJee.1



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 19-5-2014
Antw.: 367
Vr Mei 23, 2014 5:36 pm Reageer met quote

In de eerste reactie van mij op bladzijde 2, staat de link. En hier heb ik er nog een die over die kleurstof gaat.

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


ElleneSJee.1



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 19-5-2014
Antw.: 367
Vr Mei 23, 2014 6:17 pm Reageer met quote

Marguerite1 schreef:
Ik vind het in een woord walgelijk dat er uberhaupt met voeding geknoeid wordt. Soms denk ik wel eens dat we met opzet vergiftigd worden.


Er zijn vast nog veel meer van dit soort zaken waar insecten een rol spelen in ons voedsel. Ik weet er niet zo snel enkele, maar een heel bekende en alom geaccepteerde is honing, weliswaar niet gemaakt van de bij zelf, maar het is wel opgebraakt verteerde nectar. Bijenkots! Heerlijk op toast of Yoghurt.
Ik kan daarom het gebruiken van insekten of insectproducten niet walgelijk vinden. Het hoort net zo goed bij de natuur.

Ik ga er wel vanuit dat deze producten eerst goedgekeurd zijn door de Keuringsdienst van Waren.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 2 van 2 Ga naar pagina Vorige  1, 2

Plaats reactie