Welkom, lees voor u begint de forumregels eens door.
Blik op het nieuws
Plaats reactie


Mod..1Moderator
Moderator
Lid sinds: 25-5-2010
Antw.: 829
Ma Okt 10, 2011 2:26 am Reageer met quote

Beste leden,

Graag willen wij u attent maken op de algemene Forumregels.

Hier op dit discussie forumgedeelte willen wij sommige forumregels nog eens extra onder de schijnwerpers brengen. Dat omdat de discussie onderwerpen Politiek, (maar ook Geloof) vaak gevoelig liggen en de gemoederen verhit kunnen raken. Omdat het in het verleden is gebleken dat het in die discussies vaak fout gaat, is het van groot belang om alleen inhoudelijk te reageren. Alleen met respect voor andersdenkenden kan men tot meer begrip komen, en zullen er degelijke discussies mogelijk zijn.

Hieronder nog een extra accent op sommige forumregels, en duidelijkheid hoe er gemodereerd wordt in de discussietopics:


Richtlijn bij het plaatsen van artikelen :

Gebruik een aanklikbare bronvermelding (een link dus) als het artikel van het internet komt en met knippen en plakken hier wordt geplaatst. Ook als het artikel niet van het internet komt een bronvermelding geven, dan uiteraard niet aanklikbaar. Denk aan copy-rights!

Te lange lappen tekst, geknipt en geplakt van andere sites, moeten ingekort worden.
Een quote van relevante delen van de tekst, en een link naar het gehele artikel, in plaats van het quoten van het gehele artikel.

In het bijzonder mogen artikelen met copy-right niet integraal worden overgenomen, het quoten van gedeeltes eruit mag (wettelijk) wel als er maar een bronverwijzing bij is. De bronverwijzing geeft lezers de mogelijkheid om het originele gehele artikel te lezen.

Bij het plaatsen van een artikel wordt het op prijs gesteld dat de plaatser ook zelf er iets bij schrijft. Een eigen mening erover, of iets meer over de motivatie om juist dat artikel te plaatsen.

Crossposten:

Het crossposten van berichten uit topics op andere internetforums is niet toegestaan, ook het quoten van berichten vanuit andere topics op 50plusser kan slechts in uitzonderings gevallen worden toegestaan. Belangrijk is dat de discussie centraal blijft. Ook niet in het ene topic over het andere topic gaan praten.

Discussie centraal houden, en bij het onderwerp blijven:

Om de discussie centraal te houden, niet een tweede topic starten als er over het zelfde onderwerp al een andere discussie loopt. Het tweede topic over het zelfde onderwerp wordt door de moderators gesloten of samengevoegd met het eerste. Dus niet voor elk argument in dezelfde discussie een nieuw topic openen.

Wel kan een tweede topic gestart worden naar aanleiding van een off-topic opmerking in een discussie. Het reageren op een off-topic opmerking in de discussie zelf kan het discussieonderwerp veranderen. Dan is het wenselijker dat de zijdelingse discussie (met een eigen onderwerp) een eigen topic krijgt.
Moderatoren kunnen een topic splitsen als er op een zijweg wordt doorgegaan, of de off-topic reacties modereren als afsplitsing geen optie is.


Ongewenst in discussies:

Flamen en terug-flamen:
Flaming (vlammen) is een internetterm, en daaronder worden alle persoonlijke aanvallen verstaan. Schelden, stekelige persoongerichte opmerkingen, aantijgingen, katten, sneren, vijandige en ruzieachtige opmerkingen op de persoon gericht.
Terug-flamen is net zo goed niet toegestaan. Dat kan ook gemodereerd worden.
Dus niet terugschelden als iemand gaat schelden of vijandige opmerkingen terug maken als iemand vijandige opmerkingen maakt. Beter is het om het te negeren. Op het onderwerp blijven reageren en niet op de persoon. Een discussie mag fel zijn, maar moderatoren proberen tegen te gaan dat een topic ontaardt in over en weer geruzie.

Trollen:
Trollen is expres reacties proberen te ontlokken door provocatie. In het bijzonder door provocatie "flames" van anderen proberen te ontlokken. Een zgn "Internet Trol" probeert mensen waar mogelijk tegen de haren in te strijken om hen zo uit de tent te lokken.

Als u zich door een troll-bericht laat uitlokken kunt u met de moderator te maken krijgen, dus het is beter om het trol bericht te negeren. Het spreekt voor zich dat degene die een troll bericht plaatst ook met de moderator te maken krijgt.

Natuurlijk worden uitdagende berichten die de discussie kunnen verlevendigen wel gewaardeerd, maar een trol-bericht onderscheidt zich hiervan doordat het bij de trol gaat om het uitlokken van felle verontwaardigde reacties.

Schreeuwerig tekstgebruik in de discussietopics:
Hieronder valt capslock tekstgebruik, het gebruik van heel grote vette letters, of vette letters in combinatie met een opvallende kleur. Ook overdadig leestekengebruik. Het wordt gewaardeerd als u in de discussietopics met normaal tekstgebruik reageert.
Schreeuwerig tekstgebruik kan gemodereerd worden, en bij hardnekkig schreeuwerig tekstgebruik kunnen berichten verwijderd worden. Ook topictitels mogen niet alleen in hoofdletters.

Flooding:
"Flooding" is "overspoelen" en dat overspoelen gebeurt vaak met enorme lappen tekst, en/of het openen van meerdere topics tegelijkertijd over hetzelfde onderwerp of met dezelfde strekking. Hierboven al ter sprake gekomen.
Moderatoren proberen die overspoeling, waar het voor andere gebruikers ergerlijk wordt, tegen te gaan.

Baggeren in serieuze topics:
Baggeren is een serieuze discussie vervuilen met onzin met het doel om de discussie te ondermijnen. Af en toe een lolletje als relativerende opmerking mag natuurlijk wel, en er mag ook wel op gereageerd worden, maar het moet niet discussie ondermijnend bedoeld zijn of discussie ondermijnend worden. Er zijn andere forumonderdelen die ruimte bieden aan humor, genoeg ruimte voor humor dus op 50plusser. In een serieus topic zal het echter als off-topic reactie gezien worden of als discussie ondermijnend gedrag.

Overbodige opmerkingen bijvoorbeeld:
-In een topic reageren met een mededeling dat het onderwerp u niet interesseert.
-In een topic reageren met een mededeling dat u niet in het topic zal reageren.
-Of met een medeling dat u misselijk wordt van de discussie.
-Of 'enkel' een mededeling dat u het eens bent met een vorige schrijver, of dat u dat ook vindt.
-Een niets toevoegende opmerking maken zoals b.v. "Heb je hem/haar weer!"
-Of een opmerking dat er wel commentaar zal komen van "de andere partij" ( dit valt ook onder splijtende opmerkingen, zie hieronder)

Splijtende opmerkingen zijn opmerkingen waarin andere leden tot een groep met bepaalde belangen worden gebombardeerd. Het noemen van van andere leden in een negatief daglicht is niet toegestaan, en ook insinuatieve opmerkingen als "sommige leden op dit forum ..." , "Er is hier een groepje dat..." willen we als moderator hier niet hebben omdat het polarisatie geeft.

Metadiscussies
Metadiscussies zijn discussies over de discussie zelf, over de manier van discussieren, of over het postgedrag van andere leden, of over moderators en moderatiezaken, en die metadiscussies horen niet thuis in de reguliere topics. Ze zijn erg moderatiegevoelig en in de reguliere topics altijd off-topic. Alleen in het forumonderdeel "Updates / Forumregels / Moderators" is er (met enige restricties) ruimte voor metadiscussies.

Ga ook niet als forumlid op de stoel van een moderator zitten en een ander forumlid (belerend of vermanend) aanspreken op het forumgedrag. Dat komt de sfeer niet ten goede.

------

Tot zover de regels die moeten voorkomen dat discussies ontaarden of de moderatoren moeten ingrijpen.
Wij hopen natuurlijk dat er discussies onstaan waar leden met plezier aan deelnemen. Ongeacht de diversiteit aan meningen en zienswijzen.

Veel Succes.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AdvertentienabeellateefNieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 13-7-2021
Antw.: 7
Wo Jul 14, 2021 10:00 am Reageer met quote

Numerous villa design in Dubai feature eight-foot to nine-foot ceilings which are considered the standard ceiling height. And anything above the nine-foot mark is usually considered a high ceiling. Many two-story villas in Dubai set a high ceiling mark from the first to the second floor for their living rooms. These rooms can feature an estimate of twenty-foot ceilings creating a beautiful open space. This architectural and interior design concept has grown increasingly popular in recent years, especially in newly constructed homes.
office interior design companies in dubai


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


nabeellateefNieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 13-7-2021
Antw.: 7
Wo Jul 14, 2021 10:05 am Reageer met quote

Acquire official DDA approval for business operations and building Permit Procedure in Dubai with Dubai Approvals Team. Our team consistently optimizes our Dubai approvals services for clients seeking DDA approval in Dubai. We connect with the Dubai Development Authority or DDA in relation to obtaining zoning approvals for master planning and building services on your behalf. The government is highly supportive of the private sector in Dubai and has created an organized system for managing it. We actively apply for building permit procedures of every kind on your behalf whenever you require them depending on the respective government regulations.
dubai civil defense approval procedure
property inspection services


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


SLMinteriorsNieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 17-11-2021
Antw.: 1
Wo Nov 17, 2021 12:27 pm Reageer met quote

Dubai Civil Defence is an organization established in 1976 to deal with the numerous emergencies in Dubai. DCD gives approval named Civil Defence Approval for different services. In Dubai, before you start any business it is important to take approval from Dubai Civil Defence along with the Dubai Municipality, this approval is known as Civil Defence Approval.

To get approval from DCD our team provides engineering solutions like installing a fire alarm system, smoke detector system, sprinkler system, and other safety systems which are essential things to get approval from Dubai Civil Defence. SLM Team has been working with Dubai Civil defense and Dubai Municipality services for a long time, and we know exactly how to get approvals from Dubai Civil Defence to set up your dreams in Dubai.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 1 van 1

Plaats reactie