Harira met gerst, Ramadangerecht.
Koken & recepten
Plaats reactie


Jos55.1



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 3-6-2016
Antw.: 276
Za Jun 11, 2016 10:31 am Reageer met quote

Harira met gerst
Ingrediënten
1/2 kom kikkererwten
1/2 kom linzen
200 g mals vlees in kleine stukjes gesneden
1 klein fijngesnipperd ajuin
4 theelepels olie
1 kleine kom fijngehakt selderij
500 g geraspte tomaten
zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel gemberpoeder
Een snufje Marokkaanse saffraan (kleurstof)
1 kaneelstokje
2 liter water
1 kleine kom gemalen gerst
1,5 theelepel tomatenpuree
1 kleine kom fijngehakt peterselie en koriander

Laat de linzen en de kikkererwten een hele nacht in water weken en pel nadien de kikkererwten. Doe de linzen en de gepelde kikkererwten samen met de olie, het vlees, de ajuin en de selderij in een snelkoker op een zacht vuurtje. Roer af en toe zachtjes doorheen tot het vlees mooi goudbruin is.

Voeg de geraspte tomaten, zout (naar smaak), peper, de gemberpoeder, de saffraan en het kaneelstokje. Voeg het water toe, sluit de snelkoker en laat 30 minuten koken, totdat de kikkererwten en het vlees zacht zijn.

Open de snelkoker en verwijder het kaneelstokje. Voeg er de gemalen gerst, tomatenpuree, koriander en peterselie toe. Laat nog eens ongeveer 15 minuten koken. Dien warm op.




Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Advertentie











amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Za Jun 11, 2016 12:54 pm Reageer met quote

Ja, héééérlijk natuurlijk. Laughing Laughing


Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Jos55.1



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 3-6-2016
Antw.: 276
Za Jun 11, 2016 1:58 pm Reageer met quote

NicolaasP schreef:
Een totaal andere harira dan zoals ik die ken Jos, we gaan hem gauw uitproberen!
Bedankt voor het recept Smile


Graag gedaan! Very Happy


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Keesvi



Superlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15558
Za Jun 11, 2016 3:58 pm Reageer met quote

Ik heb alles in huis op wat vers spul na en het ziet er goed uit dus die gaan we zeer binnenkort maar eens maken.


“Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof." (Nelson Mandela)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Za Jun 11, 2016 6:48 pm Reageer met quote

Ik maak harira ook heel anders, meer traditioneel Marokkaans klik hier
maar ik heb pas nog harira gemaakt ongeveer zoals op bovenstaande wijze, dus met gerst.
Ook heel smakelijk.



Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Do Jun 16, 2016 12:16 am Reageer met quote

NicolaasP schreef:
zo maakt, zij het in een wat vereenvoudigde vorm, mijn schoonmoeder het ook. Een overheerlijk gerecht. Heb ik het goed Amber dat je specerijen opnoemt die je tezamen aantreft in ras el hanout? (flikker ik tegenwoordig zowat overal doorheen) Erg goeie kwaliteit -naar mijn smaak dan- bij de 'De Volkskruidentuin' in de Kinkerstraat te koop. Ken je die winkel? Een geweldig assortiment gedroogde kruiden en specerijen heb je daar

Nou, in Ras el Hanout zitten doorgaans wel wat meer specerijen, maar ik ben er ook fan van Laughing
Je kunt het ook zelf maken, zoals m.b.v. DIT RECEPT
Nee, die winkel ken ik niet, ik woon in Den Haag.
De meeste kruiden en specerijen neemt mijn zoon voor me mee uit Marokko;ik koop ze ook daar wanneer ik er zelf ben Laughing



Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Jos55.1



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 3-6-2016
Antw.: 276
Do Jun 16, 2016 12:22 am Reageer met quote

amber schreef:
NicolaasP schreef:
zo maakt, zij het in een wat vereenvoudigde vorm, mijn schoonmoeder het ook. Een overheerlijk gerecht. Heb ik het goed Amber dat je specerijen opnoemt die je tezamen aantreft in ras el hanout? (flikker ik tegenwoordig zowat overal doorheen) Erg goeie kwaliteit -naar mijn smaak dan- bij de 'De Volkskruidentuin' in de Kinkerstraat te koop. Ken je die winkel? Een geweldig assortiment gedroogde kruiden en specerijen heb je daar

Nou, in Ras el Hanout zitten doorgaans wel wat meer specerijen, maar ik ben er ook fan van Laughing
Je kunt het ook zelf maken, zoals m.b.v. DIT RECEPT
Nee, die winkel ken ik niet, ik woon in Den Haag.
De meeste kruiden en specerijen neemt mijn zoon voor me mee uit Marokko;ik koop ze ook daar wanneer ik er zelf ben Laughing


Die kardemompeulen waar kan je die krijgen?


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Do Jun 16, 2016 12:44 am Reageer met quote

Ik denk bij een toko maar zeker bij een Marokkaanse/Turkse winkel.
Ook bij mij op de Haagse markt kan je ze kopen.
Gewoon bij de supermarkt hebben ze ze ook:KLIK



Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Hizhi.o



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-8-2014
Antw.: 5387
Vr Jun 17, 2016 12:04 am Reageer met quote

Heb een vraagje. In het meer uitgebreide recept van Ras el Hanout, is het daar mogelijk om de piment door iets anders te vervangen?

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Vr Jun 17, 2016 12:38 am Reageer met quote

Hizhi.o schreef:
Heb een vraagje. In het meer uitgebreide recept van Ras el Hanout, is het daar mogelijk om de piment door iets anders te vervangen?

Dat weet ik eerlijk gezegd niet.Je zou het moeten vervangen door een specerij dat overeenkomt komt met de smaak van kardemompeulen:
Quote:
De zaden ruiken naar kruidnagel met een vleugje kaneel en nootmuskaat. De smaak is echter scherp peperig.



Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Hizhi.o



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-8-2014
Antw.: 5387
Vr Jun 17, 2016 12:49 am Reageer met quote

De kardemom heb ik gebruikt. en de rest van de specerijen ook.

Vroeg me af of de piment vervangen kon worden juist ook omdat de smaak overeen komt met wat er eigenlijk al gebruikt wordt.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Vr Jun 17, 2016 1:19 am Reageer met quote

Ik bedoelde in mijn reactie ook eigenlijk piment;heb abusievelijk "kardemompeulen" geschreven, sorry Embarassed .


Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Hizhi.o



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-8-2014
Antw.: 5387
Vr Jun 17, 2016 1:31 am Reageer met quote

Ik zag het gebeuren ja.

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


liesKookt



Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 1-3-2007
Antw.: 2
Vr Sep 16, 2016 5:45 pm Reageer met quote

Dit is een mooi recept en ga ik snel een keer maken! Mooie foto erbij, leuk!

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 1 van 1

Plaats reactie