
50plusser.nl



Administrator
 Lid sinds: 11-12-2005
Antw.: 3246
|
Ma Jan 12, 2015 6:41 pm |
|
|
Vind ik ook. Mijn test met een tweede fermentatie zonder ook maar iets toe te voegen was niet te best. Alleen met een klein beetje appelsap krijg ik het mousserend. Wat positief is omdat het betekent dat bij de eerste fermentatie alle suiker door de Kefir is opgegeten en er dus geen tot weinig calorieën in het eindproduct zitten.
|
|
 |
|
|

Advertentie


|
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15902
|
Ma Jan 12, 2015 9:16 pm |
|
|
Thijs schreef: |
Vind ik ook. Mijn test met een tweede fermentatie zonder ook maar iets toe te voegen was niet te best. Alleen met een klein beetje appelsap krijg ik het mousserend. Wat positief is omdat het betekent dat bij de eerste fermentatie alle suiker door de Kefir is opgegeten en er dus geen tot weinig calorieën in het eindproduct zitten. |
Is ook mijn inschatting, dat iets van voeding moet voor die tweede fermentatie maar ik ben dus ook van plan om met suiker te minderen of die gewoon weg te laten. Ik drink er al gauw meerdere glazen per dag van en niet dat ik suikerfobisch ben maar minder zoet smaakt vaak net zo goed.
|
|
 |
|
|

50plusser.nl



Administrator
 Lid sinds: 11-12-2005
Antw.: 3246
|
Ma Jan 12, 2015 11:23 pm |
|
|
Ben je eigenlijk ook nog van plan om groente te fermenteren?
|
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15902
|
Di Jan 13, 2015 10:31 am |
|
|
Thijs schreef: |
Ben je eigenlijk ook nog van plan om groente te fermenteren? |
Voorlopig denk ik er ernstig over om eerst eens iets met de Gemakkelijke Moestuin te gaan doen. Ik kan natuurlijk wel een wit kooltje kopen en dat fijngesneden met zout in een Keulse pot doen maar dan lijkt het me efficiënter om in diezelfde (natuurvoedings)winkel een portie zuurkool aan te schaffen. Met een eigen tuintje ligt dat wat anders, bijvoorbeeld als je met acht rijpe witte kolen tegelijkertijd geconfronteerd wordt. Alles op zijn tijd. 
|
|
 |
|
|

debelg



Superlid
 Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
|
Di Jan 13, 2015 5:08 pm |
|
|
humor schreef: |
Na bv een antibiotica kuur is kefir een zeer goed product om je darmflora weer vrij snel op een normaal nivo te krijgen. |
een slok olijfolie helpt veel sneller 
sterven is het toetje van het leven
japans gezegde |
|
 |
|
|

50plusser.nl



Administrator
 Lid sinds: 11-12-2005
Antw.: 3246
|
Di Jan 13, 2015 5:56 pm |
|
|
Is dat alleen grappig bedoeld of kun je dit toelichten met een onderbouwing? Zo ja dan ben ik best geïnteresseerd.
|
|
 |
|
|

debelg



Superlid
 Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
|
Di Jan 13, 2015 6:15 pm |
|
|
dat is absoluut niet grappig bedoeld.mensen in de zorg weten wel beter.
vaak heb ik voor een operatie bitterwater moeten drinken.dat is echt een ramp.daarna kwamen ze met wonderolie,dat is geurloos en smakeloos.geef mij dan maar olijfolie dat smaakt en ruikt lekker.
zoals je leest is het niet grappig en goed onderbouwd.
sterven is het toetje van het leven
japans gezegde |
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15902
|
Di Jan 13, 2015 7:34 pm |
|
|
debelg schreef: |
dat is absoluut niet grappig bedoeld.mensen in de zorg weten wel beter.
vaak heb ik voor een operatie bitterwater moeten drinken.dat is echt een ramp.daarna kwamen ze met wonderolie,dat is geurloos en smakeloos.geef mij dan maar olijfolie dat smaakt en ruikt lekker. |
Zeker, alleen noemen we dat geen darmflora maar stoelgang. 
|
|
 |
|
|

debelg



Superlid
 Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
|
Di Jan 13, 2015 8:05 pm |
|
|
Maar het werkte wel, en snel.
sterven is het toetje van het leven
japans gezegde |
|
 |
|
|

50plusser.nl



Administrator
 Lid sinds: 11-12-2005
Antw.: 3246
|
Wo Jan 14, 2015 1:37 am |
|
|
Dat is aan mij dan gelukkig tot nu toe voorbijgegaan 
|
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15902
|
Di Feb 03, 2015 7:08 am |
|
|
Tot nu toe heb ik kleinschalig gewerkt met een weckpot van 1,5 liter, twee beugelflessen van een liter en een 'overloop' voor slapende korrels van 0,5 liter in de koelkast. Dat is goed te doen, want weinig werk, maar er is wel regelmatig aandacht nodig voor onderhoud.
Inmiddels heb ik een startsetje aan een collega cadeau gegeven, die er meteen enthousiast mee aan de slag gegaan is. Resultaat heb ik geproefd en dat smaakte prima! Ik ga uitbreiden naar een tweede setje waarmee ik van plan ben te experimenteren. De smaak van de kefirdrank neigt naar die van ginger ale. Dus, de verleiding is groot om verse gember te proberen.
Brouwmarkt in Almere (klik) biedt een leuk assortiment aan weckpotten, beugelflessen, waterslotjes en dergelijke, ook via internet te bestellen maar heeft ook de meest uiteenlopende andere fermentatiebenodigdheden om zelf zuurkool, wijn, bier, kaas, en dergelijke te maken. Wat halveliterbeugelflesjes, o.a. voor onderweg, staan bovenaan op mijn verlanglijstje.
Laatst aangepast door Keesvi op Di Feb 03, 2015 12:46 pm, in totaal 1 keer bewerkt |
|
 |
|
|

50plusser.nl



Administrator
 Lid sinds: 11-12-2005
Antw.: 3246
|
Di Feb 03, 2015 10:44 am |
|
|
Ik heb mijn spullen gedeeltelijk bij de Brouwmarkt gekocht, superwinkel
En 2e fermentatie getest met:
- verse appelsap gember ( klein beetje is genoeg)
- appel citroen
- verse bosvruchtensap
- aardbeiensap
( Sap uit de sapcentrifuge)
Nu maak ik het uit gemak nog steeds met een klein beetje appelsap uit het pak.
O ja, bij de tweede fermentatie voeg ik nu een halve theelepel korrels toe. Het eindresultaat heeft dan minder suikers en meer bubbelsssss 
|
|
 |
|
|

humor



Superlid
 Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10819
|
Di Feb 03, 2015 11:39 am |
|
|
Thijs je moet wel proberen, biologische producten te nemen, anders komen er vreemde bacteriën bij.
En die zijn weer moeilijk weg te krijgen eens ze die voedingsbodem hebben.
Bij mij blijft het eindproduct een tijdlang mousserend, dat geeft echt een idee van een frisdrank.
|
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15902
|
Di Feb 03, 2015 2:36 pm |
|
|
Zojuist een nieuwe lichting voorzien van stukjes appel, vijg en een paar schijfjes verse gember, alles uit de natuurvoedingswinkel. Zonder citroen deze keer, dus over een paar dagen eens kijken hoe die smaakt.
|
|
 |
|
|
 |