kinderen die stemmen horen
Archief Lichaam & Geest
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk


zonnebloem123Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 29-8-2009
Antw.: 224
Wo Aug 28, 2013 9:55 am Reageer met quote

Kinderen die stemmen horen en angst


De Stichting “Omgaan met Angst” organiseert op maandag 17 september 2013 bij ROC Leeuwenborgh te Maastricht (Sibemaweg 20) een informatieavond over het onderwerp: “Kinderen die stemmen horen en angst”. De avond duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur en is gratis toegankelijk.

Uit bevolkingsonderzoeken komt naar voren dat minstens 8 op de 100 kinderen stemmen hoort. Ongeveer 3 van die 8 kinderen beland in de GGZ. Er zijn 2 conclusies ut die onderzoeken te trekken. Stemmen horen is op zich geen ziekte, maar je kunt wel ziek worden als je niet met de stemmen overweg kunt. De meeste kinderen kunnen wel met de stemmen overweg.

Vanuit de universiteit van Maastricht zijn 80 kinderen tussen de 8 en 19 jaar die stemmen hoorden drie jaar gevolgd. De helft van deze kinderen was patiënt; de andere helft niet. Een van de bevindingen was dat bij 60% van deze kinderen de stemmen binnen de onderzoeksperiode verdwenen.
De kinderen werden 4 keer geïnterviewd over hun ervaring, met een jaar er tussen in. In het eerste interview gaf 80% aan bang voor de stemmen te zijn. Een jaar later vertelden nog 45% bang voor de stemmen te zijn.

Op 17 september zal de discussie met Dr. Sandra Escher zich vooral richten op die angst en de omgang ermee.
Onderzoek kan statistische verklaringen laten zien dat de angst niet per toeval ontstaat maar door iets anders.
Helaas kan onderzoek geen recht doen aan de ervaring zelf . Flore Brummans, voorzitter van de stichting Wilskracht en bestuurslid Riny Selden zullen over hun eigen ervaringen en die van anderen vertellen. Beide zijn stemmenhoorders; beide hebben traumatische ervaringen meegemaakt; beide gebruiken hun ervaringen aanvankelijk voor hun eigen herstel en later het herstel van anderen. Ze geven eveneens cursussen aan professionals.

Hoewel niet verplicht wordt u vriendelijk verzocht u via onderstaand mail-adres of telefoonnummer aan te melden voor deze avond met opgave van het aantal personen.


Voor meer informatie: www.omgaanmetangst.nl / info@omgaanmetangst.nl tel. 043-3685413 (dhr. Ahsmann)


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AdvertentiePagina 1 van 1

Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk